Υπηρεσίες Chronolog για το COVID-19

Ο χώρος των μαζικών αθλημάτων έχει αλλάξει δραστικά μετά την διάδοση του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια COVID-19. Οι ανάγκες που δημιουργούνται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού επιβάλλουν την συμμόρφωση των διοργανώσεων με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των υγειονομικών αρχών.

Η Chronolog παρουσιάζει σειρά υπηρεσιών που διευκολύνουν τους διοργανωτές αγώνων στην αντιμετώπιση αυτών των αναγκών, ενώ ταυτόχρονα δείχνει την υπευθυνότητα ως προς την προστασία του κοινωνικού συνόλου και τις οδηγίες των αρχών. Οι υπηρεσίες μας αναπτύχθηκαν μετά από εκπαίδευση στις τεχνικές ιχνηλάτησης του ιού (contact tracing) από το John Hopkins University που είναι και ο επίσημος συνεργάτης / σύμβουλος της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Η.Π.Α. για την παρακολούθηση του ιού.

Οι υπηρεσίες μας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

  • Υπηρεσίες χρονομέτρησης που συμβαδίζουν με τις οδηγίες αποφυγής συνωστισμού κατά την διοργάνωση των αγώνων
  • Υπηρεσίες οργάνωσης και συλλογής στοιχείων για τις ανάγκες ιχνηλάτησης σε περίπτωση κρούσματος

Υπηρεσίες Χρονομέτρησης

Το ζητούμενο είναι η αποφυγή συνωστισμού αθλητών και προσωπικού που εργάζεται για τους αγώνες. Οι περιπτώσεις συνωστισμού είναι οι ακόλουθες:

  • Γραμματεία διανομής υλικού και ελέγχου των εγγραφών
  • Χώρος εκκίνησης και διαδικασία εκκίνησης
  • Χρονικές στιγμές εντός των αγώνων που δημιουργούν πύκνωση των αθλητών
  • Χώρος τερματισμού

Η Chronolog παρέχει ολοκληρωμένο σύστημα εγγραφών με online δήλωση συμμετοχής και online πληρωμή με οποιαδήποτε μορφή κάρτας. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η ανάγκη φυσικής παρουσίας των αθλητών για εγγραφή στην γραμματεία και οι επαφές με το προσωπικό των διοργανωτών για ταμειακούς λόγους.

Η διανομή υλικών μπορεί να γίνει με το σύστημα Chronokiosk που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία της εταιρείας μας και δίνει την δυνατότητα αυτόματης διανομής από μηχάνημα (χωρίς μεσολάβηση ανθρώπου) του BIB και του Chip του αθλητή. Η διανομή μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και εβδομάδες πριν την διεξαγωγή του αγώνα και όσοι συμμετέχοντες έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή ρτους μπορούν ανά πάσα στιγμή να παραλάβουν, χωρίς αναμονή, τα υλικά τους. Δείτε την σχετική παρουσίαση του συστήματος. Εναλλακτικά οι διοργανωτές μπορούν να ταχυδρομήσουν τα υλικά ή να ορίσουν λειτουργία της γραμματείας τους αρκετές ημέρες πριν τον αγώνα (και όχι την ίδια ημέρα) έτσι ώστε να "απλωθεί" η διαδικασία διανομής.

Το σύστημα χρονομέτρησης επιτρέπει την καταγραφή των επιδόσεων των αθλητών με την μορφή του καθαρού χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να ξεκινούν κατά κύματα ή ατομικά την προσπάθειά τους. Προχωρόντας ένα βήμα παραπέρα, το σύστημά μας επιτρέπει να ξεκινάνε οι αθλητές με όποια σειρά και σε όποιο χρόνο το επιθυμούν ή τους επιτρέπει ο διοργανωτής. Έτσι ένας αγώνας 400 δρομέων, μπορεί να δώσει εκκινήσεις σε ομάδες των 10 δρομέων ανά 30 δευτερόλεπτα (δηλαδή οι δύο "δεκάδες" θα έχουν απόσταση μεταξύ τους άνω των 80 μέτρων) και να ολοκληρώσει την διαδικασία εντός 20 λεπτών χωρίς συνωστισμό. Παράλληλα τα αποτελέσματα, όπως πάντα, παρουσιάζονται online. Οι συμμετέχοντες όπως και οι θεατές μπορούν να έχουν άμεσα την θέση του κάθε αθλητή ανεξάρτητα του πότε ξεκίνησε, με βάση την μέχρι εκείνη την στιγμή εικόνα των επιδόσεων. Οι αθλητές με χρήση του κινητού τηλεφώνου (πρέπει να το έχουν μαζί τους) ενημερώνονται με alerts για τις αλλαγές στην κατάταξή τους κάθε φορά που υπάρχει κάτι νεώτερο. Έτσι υπάρχει καλή άποψη του συναγωνισμού και της θέσης ανεξάρτητα από τον χρόνο εκκίνησης.

Με τις ατομικές εκκινήσεις αποφεύγεται ο συνωστισμός σε σταθμούς υποστήριξης των αθλητών ή σε σημεία με πολλαπλές "προσπεράσεις". Οι προσπεράσεις καταγράφονται στο σύστημα έτσι ώστε αν χρειαστεί να υπάρχει ενημέρωση των "επαφών" μέσα στην διάρκεια του αγώνα.

Με την άμμεση έκδοση των αποτελεσμάτων είναι δυνατή η γρήγορη διαδικασία απονομών στους νικητές έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός με την τελετή απονομών.

Υπηρεσίες οργάνωσης και συλλογής στοιχείων για τις ανάγκες ιχνηλάτησης σε περίπτωση κρούσματος

Η Chronolog μέσα από το σύστημα διαχείρισης των εγγραφών που λειτουργεί με επιτυχία επί μία δεκαετία και με περισσότερες από 110.000 εγγραφές ανά έτος, έχει δημιουργήσει την διαδικασία που εξασφαλίζει την συλλογή στοιχείων από τους συμμετέχοντες στους αγώνες για την καλύτερη δυνατή παρακολούθηση πιθανών κρουσμάτων.

Η διαδικασία περιλαμβάνει δύο ερωτηματολόγια, ένα προαγωνιστικό και ένα - το πιο σημαντικό - μεταγωνιστικό. Στο παρακάτω διάγραμμα μπορείτε να δείτε πως λειτουργούν αυτά και πως συλλέγουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που θα βοηθήσουν υπεύθυνα τους διοργανωτές και τις αρχές στην αντιμετώπιση της περίπτωσης περιστατικού.